2010-01-16

Színek és színek

Megalakulásának 20 éves évfordulóját ünnepeli az Romániai Magyar Demokrata Szövetség. Megalakítva 1989. december 25-én, bejegyezve a bukaresti I. kerületi bíróságon 1990. január 28-án. Húsz év mozgalmas adok kapok a romániai politikai élet hullámvasútján. A kezdetekben, ismereteim szerint 600 000 volt a tagság létszáma, most..... most nem tudom. Elfásultunk, kiégtünk, csalódtunk, odamondtunk, megkaptuk, elégedettek vagyunk, elégedetlenek, hűségesek vagy hűtlenek, magyarok és székelyek?
Markó Béla elnök úr pár évvel ez előtt, egy vajdahunyadi választási gyűlésen feltette a kérdést: - piros, fehér, zöld, van e ezeknél szebb szín a világon? Nincs, jött a válasz, mondom én is meggyőződéssel. Aztán jött sok szín, RMDSZ szín, EMNT szín, SZNT szín, MPP szín, meg még ki tudja hány más szín, csak mintha a piros, fehér, zöld fakult volna meg a politikai harcterek mezején. Pedig hát ez a három a legszebb szín, mégpedig a Magyar Összefogás színei. Erre kell most figyelni, erre a három színre, mert ha nem, csupán csak a „fás színnel” maradhatunk. Az is fa nélkül, üresen.
Boldog Születésnapot RMDSZ!
Apropó, csak emlékeztetni szeretnék mindenkit, 42 éve, tehát 1968-ban szűnt meg a Székely Autonómia, melyet 1952-ben tett lehetővé Románia alkotmánya. Ez már egy megszerzett jog, melyet csak elvettek tőlünk.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu